Ulusoy Kağıt’ta işçiye skandal sözler

İzmit Kullar'da faaliyet gösteren eski Rotary kulüp Başkanı ve İyi Parti Kocaeli eski İl Başkanı Haluk Ulusoy'a ait olan Ulusoy Kağıt'ta iddiaya göre çalışan bir personelin namaz kılmasına müsaade edilmedi. Gazetemize ulaşan fabrika çalışanı Fabrika müdürü Özgür İnan Namaz kılmak isteyen personele Burası işyeri Namazını evinde kıl. Ya işten vazgeç ya da ibadetten” şeklinde ifadeler kullandığını söyledi. Ulusoy Kağıt'ta yaşanan bu skandal “Çalışanlara ibadet hakkı tanınmıyor. Şirket çalışanlarına alenen ibadetini evinde yap diyor. Kişinin ibadet hakkı engellenemez. Çok büyük bir yanlış” şeklinde yorumlara neden oldu

İzmit Kullar Dereboğazı Mevki Namzet Sokak'ta faaliyet gösteren ve Selpak - Solo - Servis gibi peçete markalarına fason üretim yapan, bir süre öncesine kadar A 101'in Mistray markasına üretim yapan, halen BİM'in Trend marka peçete ürününü fason üretmek için çalışan Ulusoy Kağıt’ta akıllara zarar bir olay yaşandı.

“SENİ İŞTEN ÇIKARTALIM EVİNE GİT ORADA İBADETİNİ YAP”

İyi Parti Kocaeli eski il başkanı ve eski Rotary kulüp Başkanı Haluk Ulusoy'a ait olan Ulusoy Kağıt Fabrikasında çalışan bir işçi gazetemize yaptığı açıklamada "Fabrikada müdür Özgür İnan bize 'İbadetlerinizi evinizde yapın, burası işyeri. Namazını evinde kıl. Eğer işyerinde ibadet yapmak istiyorsan seni işten çıkartalım evine git orada ibadetini yap. Ya işten vazgeç yada ibadetten' şeklinde konuşuyordu” dedi. Çalışanlara karşı kötü muamele yapıldığını, işçilere hakkıyla yiyecek verilmediğini de söyleyen işletme personeli işyerinde yaklaşık 100 kişinin çalıştığını ancak bu kadar işçinin çalıştığı fabrikada mescit olmadığını belirtti.

“5 DAKİKAYI ÇOK GÖRDÜLER”

Ulusoy Kağıt çalışanlarına ibadet ve dini yaşam özgürlüğü tanınmaması büyük tepkiye yol açarken, konuyu duyan fabrika çalışanlarının “5 dakikayı çok mu görüyorlar. İbadet hakkı engellenemez. Bu bir suçtur. Hangi çağda yaşıyoruz, nerede ibadet özgürlüğü” diyerek tepki gösterirken, konuyla ilgili olarak henüz Haluk Ulusoy'a ait olan Ulusoy Kağıt'tan bir açıklama gelmedi.

08 Kas 2022 - 11:15 - Özel Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Halk Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Halk Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Halk Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Halk Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

20

YAHYA KAPTAN - BANT İMALAT YAPILAN İŞLERDE ARA VERİLEMEZ.DİĞER TARFDAN ÇALIŞMAKTA İBADETTİR.İSLAM DİNİ BİRÇOK KOLAYLIK GÖSTERİYOR.İŞ SAATİNE DENK GELEN VAKİTLERİN EVDE TELAFİSİ İÇİN DİNİMİZDE KOLAYLIK VARDIR. ÇALIŞAN ARKADAŞIMIZ, BU KONUDA İŞYERİNE HAKSIZ BİR TUTUM İÇİNDEDİR!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Kasım 11:15
19

Emre - İnsana saygımı kaldı üç kuruş maas verecek her hakkı kendinde bulacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Kasım 11:15
18

Hakan - Peki o işçinin devamlı rapor alıp devamsızlık yaptığı için işten çıkarıldığını biliyormusunuz. Haber yapmak bu kadar kolay olmamalı. Bu haberi yapmadan önce ulusoy firmasıyla görüşüldümü o işçinin söylediklerinin doğru olup olmadığı araştırıldımı. Benim kuzenimde o firmada çalışıyo ve namazınıda rahatlıkla kılabiliyo. 10 dk lık namazı yarım saatte kılarsan iyi niyeti su istimal edersen var olan mescidde kapanır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Kasım 11:15
17

-Bende Duydum- - İbadet hakkını engellemek ancak Allah a savaş açmış insanların yapacağı iştir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Kasım 11:15
16

serhat - 15 yıldır ulusoy kagıtta calişmaktayım.burada namazımıda özgürce kılmaktayım.bugune kadar namaz dan dolayı hic bir varıdya amiri yada mudur tarafından uyarılmadım.yada kılamazsın denıilmedi.ayrıca cuma namazlarına ızın alıp cuma namazlarına gidebiliyorum.ve namaz kılan arkadaşlarimizda var iş yerinde beraber kılıyoruz onlardanda boyle bir itam duymadım.haberin dogrulugu bence yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Kasım 11:15
15

halit küçükkeskin - bende ulusoy kağıt ta 18 yıldır çalışıyorum hiç bir zaman namaz kılamazsın diyen olmadı namazımı kılıyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Kasım 11:15
14

Personel - 1 senedir iş yerinde çalışıyorum böyle bir durum ile karşı karşıya kalmadım , özgür vey işcisini seveb dürüst insan , yalan haber

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Kasım 11:15
13

41çalışan - 6 senedir bu iş yerinde çalışıyorum özgür bey sağolsun namaz kılmak istediğimizde üzün veriyor Cuma günleri Cumaya rahatlıkla gidebiliyoruz, bu haberi kim yaptı ise yalan haber hiç yakıştıramadım, özgür bey namuslu dürüst insandır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Kasım 11:15
12

Ceyda - İşçileri fazla çalıştırıp mesai ücretlerini kesiyorlar mış benden söylemesi devlet el atsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Kasım 11:15
10

IIGeceMavisiII - Evet ulusoyda 6 senedir üretim alanında çalışıyorum namaz konusunda ustalar veya vardiye amireleri namazını kalabiliyor ama üretim elamanı olarak namaz kilamiyoruz sonucta makinayi kapatamayiz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Kasım 11:15
09

Fırat - 3 senedir buradayım böyle bir durum yok . Çok rahatız ve Özgür bey çok kişilikli bir insan .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Kasım 11:15
08

Süleyman - 14 Yıldır Ulusoy Kagıt ta çalışmaktayım 12 yıldır da Özgür bey ile çalışmaktayız.Bu firmada ne namaz kılmak isteyene nede cuma namazına gitmek isteyene engel olunmazBöyle saçma haberlere kimse itibar etmesin.Hiç kimsede doğru kaynakla konuşmadan gereksiz insanların sözleriyle haber yapmasın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Kasım 11:15
07

KocaeliGündem - Benim arkadaşım bu fabrikda çalışıyor anlattığına göre iş kazasi geçirdikten sonra hastaneye götürmemeye bahane buluyorlar yok araba yok servisle gitt mesai ücretleri eksik yatıyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Kasım 11:15
06

Meryem - 10 yıldır bu fabrikada çalışan birisi olarak bu iftira atan kişiyi kınıyorum Özgür bey mükemmel bir insandır Namaz kılmak isteyen de rahatça kılıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Kasım 11:15
04

Çağatay - 5 yıllık ulusoy personeli olarak hiç bir ibadet, namaz, cuma namazı, oruç iftar sahur saatleri dahil hiç bir kısıtlama ile karşılaşmadık.İftira niteliğinde haberi araştırmayıp sorgulamadan yayınlamak gazetecilik değildir gazetecilik böyle kalitesiz olmamalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Kasım 11:15
03

Gokhan - 13 yildir burda calisiyorum ilk kez bole bisey duydum isteyen herkez namazini kiliyor birisi ifyira atiyor bu kulliyen yalandir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Kasım 11:15
02

Haberci - Ben bu ailenin başka bir şirketinde 14 senedir çalışıyorum ve kimsenin ibadetine laf edeni görmedim. Ulusoy Kağıtta çalışan arkadaşların da çoğunu tanıyorum ve pek çoğu da dindar, namaz kılan insanlar.Bu haberin veriliş şekline bakınca. Yani şahıs isimlerini göstere göstere yayınlamak da tamamen karalama maksadı ile yapıldığı belli.Keşke biraz da ahlaki değeriniz olsa. Umarım bir gün gerçekten gazateci olmayı başarırsınız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Kasım 11:15
01

Kaliteci M - İçimizde kül hakkı yemeye meraklı ne kadar çok insan olduğunu fark ediyoruz bu gibi durumlarda. Eğer isim veriyorsak ispatını da ortaya koymalıyız. Ulusoyda politika olarak namaza karşı bir uygulama yoktur farklı fikir ve görüşler olabilir her yerde olduğu gibi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Kasım 11:15